LES MER

Snorketid

Dette tallet er prosentandelen med snorking gjennom natten. For å beregne dette, har vi telt antallet 10-sekundersvinduer i analysen din som inneholder snorking. Så for eksempel, hvis du hadde snorket en gang hvert 10. sekund gjennom hele natten, ville prosentpoengsummen din vises som 100%.

Snorkingsintensitet

Snorkeintensitet er en poengsum mellom 0 og 100 basert på hvor høylytt og hvor ofte du snorker. Et stille rom vil måles som 0, og en veldig høylytt snorking vil måles som 100. Denne poengsummen er knyttet til snorketidspoengsummen, ved at enhver snorkeperiode som varer i mer enn 8 sekunder i et 10-sekundersvindu, gir 100 i score, og reduseres til 0 når det ikke er noen snorking. Snorkeintensiteten din beregnes som gjennomsnittet av disse to tallene i et 10-sekundersvindu. Grafen i appen viser spennet av verdiene i disse 10-sekundersvinduene over en 15-minutters periode.

Indeks for Pusteforstyrrelser (BDI)

BDI (Breathing Disruption Index) indikerer hvor ofte du i gjennomsnitt stoppet å puste eller slet med å puste, per time gjennom natten. I en klinisk studie tilsvarte BDI-hendelsene i 80% av tilfellene, apné- og hypopné-hendelser som brukes til å vurdere OSA. Vi beregner BDI ved å dele antall hendelser på antall timer med opptakstid. Alt under 5 hendelser per time rapporteres som «<5». Alt over 60 hendelser per time rapporteres som «>60» – dette er den maksimale BDI-verdien. Med 5 eller flere hendelser per time kan du ha søvnapné og bør oppsøke lege for vurdering. Det indikerer også at du kan ha nytte av behandling eller intervensjon. Hvis du har mindre enn 5 hendelser per time, bør du fortsatt oppsøke lege hvis du også har symptomer som tretthet eller hodepine på dagtid. Mindre enn 5 hendelser per time kombinert med betydelig snorking tyder på at du kan ha nytte av behandling eller intervensjon, men med mindre du også har symptomer på dagtid, kan legen din vurdere at det ikke er hensiktsmessig for deg å gjennomføre en søvnutredning.